Петел с вино

 

Необходими продукти

    За маринатата:

    • 750 мл червено вино
    • 2 моркова
    • 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
    • 3 скилидки чесън
    • 1 с.л. сушени манатарки
    • 1 щипка мащерка
    • 1 дафинов лист
    • 1 ч.л. смлян черен пипер

    За пилето:

    • 1 петел или голямо пиле, нарязано на порции
    • 100 г краве масло
    • 2 с.л. олио
    • 1 с.л. брашно

    За гарнитурата:

    • 500 г гъби
    • 200 г бекон, нарязан на кубчета
    • 200 г дребен лук, обелен
    • 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
    • магданоз, нарязан на ситно
    • 1 щипка захар
    • сол на вкус
    • черен пипер на вкус

 

Основни ястия с месо