За маринатата:
За пилето:
За гарнитурата:
От предната вечер се смесват всички продукти за маринатата и месото се слага да престои в нея 12 часа в хладилника.Месото се подсушава, зеленчуците и маринатата се запазват.Загряват се половината от маслото и олиото и в тях се запържва месото от всички страни. Прибавят се зеленчуците от маринатата и се разбъркват на огъня около 5 мин. Слага се брашното и се разбърква още 5 мин. Налива се течността на маринатата и щом всичко заври, ястието се покрива с капак и се слага в загрята на 200°С фурна за 1,5-2 часа.През това време се приготвя гарнитура. В останалата загрята мазнина се слага беконът и лукчетата. След 3-4 мин. се прибавя захарта, сол и пипер на вкус и 1-2 с.л. вода. След като се изпари водата, се добавят гъбите и се разбъркват 4-5 мин.Когато петелът е готов, към соса се прибавят чесънът и магданозът.Ястието се сервира с гарнитурата и сварена паста или картофи